Η έννοια του reduce, reuse, recycle (μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση), χρησιμοποιείται για την ευαισθητοποίηση του κοινού, όσον αφορά την μείωση των ρύπων που καταλήγουν στο περιβάλλον.
Ακολουθεί επεξήγηση για το πως μπορούμε να συμβάλουμε ο καθένας ξεχωριστά στην μείωση των ρύπων, μαζί με μερικά παραδείγματα.

Μείωση

Προγραμματίζουμε τις αγορές μας, ώστε να μην αγοράζουμε ποσότητες που δεν θα τις χρησιμοποιήσουμε και θα καταλήξουν στα σκουπίδια

Χρησιμοποιούμε αντικείμενα που είναι επαναχρησιμοποιήσιμα, ώστε να μην αγοράζουμε μίας χρήσης. Για παράδειγμα αποφεύγουμε τα πλαστικά ποτήρια και δεν χρησιμοποιούμε τσάντες μίας χρήσης.

Αντί για αναλώσιμες μπαταρίες, προμηθευόμαστε με επαναφορτιζόμενες.

Επαναχρησιμοποίηση

Δώστε σε άλλους αυτά που δεν χρησιμοποιείτε αντί να τα πετάξετε, όπως ρούχα και παιδικά παιχνίδια. Μπορείτε να δανειστείτε προϊόντα από τους φίλους σας τα οποία δεν θα τους κάνετε εκτεταμένη χρήση.

Υπάρχουν ποικίλοι τρόποι για επαναχρησιμοποίηση συσκευασιών ή προϊόντων που δεν τα θέλετε πια. Μπορείτε να κάνετε γλάστρες τα πλαστικά δοχεία ή να χρησιμοποιήσετε το ύφασμα παλιών ρούχων

Ανακύκλωση

Οποιαδήποτε υλικά δεν μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν, τα παραδίδουμε για ανακύκλωση εφόσον εμπίπτουν στις κατηγορίες ανακυκλώσιμων υλικών.

Τα οργανικά υλικά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για την δημιουργία κομπόστ που θα χρησιμοποιήσουμε στον κήπο μας.